ar

Erkekte Meme Büyüklüğü Onarımı

Erkekte Meme Büyüklüğü Onarımı

Erkeklerde kadın memesi tarzında meme büyümesine jinekomasti denir. Erkek memesinde bez yapıları, yağ dokusu ve bağ dokusunda artış olarak belirgin hale gelir.

Erkek memesi ergenlik döneminde hormonal nedenlerle büyüme, sertleşmeye ve dokununca ağrılı olmaya başlar. Hormon düzeylerinin normal seviyelere inmesiyle belirtilerde gerileme görülür. 14-15 civarında erkeklerin % 65’inde bu şikayetler beligin olarak gözlenir. 2-3 yıl sonra bulgular büyük bir kısım kişide gerileme olur.  Erkeklerde meme büyümesinin en önemli nedenlerinin başında östrojen hormonlarının yükselmesi geliyor. Özellikle son yıllarda çok fazla görülen fast food tarzı beslenme alışkanlığı, erkeklerin kilolarında belirgin bir artışa neden oluyor. Yağ dokularının artması östrojen yapımının artmasına neden olurken, erkeklik hormon seviyesini de düşürüyor. Tüm bu etkenler doğrultusunda da erkeklerin göğüsleri kadın memesi şeklini alıyor.

KİLO İLE KÜÇÜLEN MEMEDE SARKMA MEYDANA GELİYOR

Meme büyümesi günümüzde ortalama 700 erkekte bir  görülmektedir. Bazı erkekler kilo verdiklerinde memeleri küçülebiliyor. Ancak o zaman da deride bir sarkma oluşabiliyor. Bu durumda da oluşan bu deri sarkması kolay bir operasyonla giderilebiliyor.

3 HAFTA SONRA SPORA BAŞLANABİLİYOR

Jinekomasti ameliyatlarında,  uygulanan ultrasonik liposuction yöntemi ile göğüs damarlarında herhangi bir bozulma oluşmuyor ve hastanın iyileşme süreci kısalıyor. Memenin renkli kısmıyla renksiz kısmı arasındaki sınırdan yaklaşık olarak 1,5cm’lik bir kesi yapılıyor. Liposuction ile alınamayan dokular bu küçük kesiden çıkartılıyor. Ameliyat sonrasında hastanın göğüs bölgesinde dikkati çekecek bir iz kalmıyor.  Hasta ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra normal hayatına geri dönüyor. 3 hafta sonra ise spora başlayabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ameliyatın mutlaka uzman hekimler tarafından yapılması. Çünkü aksi söz konusu olduğunda bu bölgeden gereğinden fazla doku çıkartılıyor ve göğüste çukurluklar ve deformasyonlar oluşabiliyor.

AMELİYAT SONRASI DİYET YOK!

Meme büyümesi en sık 20- 45 yaş arası erkeklerde görülüyor. Jinekomasti ameliyatından sonra ise bir daha oluşmuyor. Ayrıca bu bölgedeki yağ dokuları temizlendiği için de kişinin özel bir diyet uygulaması gerekmiyor.

HASTALIĞIN HABERCİSİ OLABİLİR

Erkeklerde görülen meme büyümesi sadece estetik bir sorun olarak karşımıza çıkmıyor. Hepatit ve siroz gibi karaciğer hastalıkları, akciğer kanserleri, kolon, kalın bağırsak ve testis tümörleri, cinsiyet hormonunun genetik olarak yüksek olduğu kliefelter sendromu gibi sendromlar ve erkeklerde kadınlara göre çok daha az olarak görülse de meme kanseri erkeklerde meme büyümesine neden olabiliyor. Bu nedenle meme büyümesi yaşayan erkeklerin öncelikle endokrinoloji muayenesinden geçmeleri, eğer tehlike oluşturacak bir sorun varsa bu hastalıklarının tedavi edilmesi önerilir. Şayet herhangi bir sorun yoksa o zaman jinekomasti operasyonu gündeme geliyor.